Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene gjort flere store videnskabelige opdagelser, fra rendyrkningen af gær til udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022. Dette foredrag giver en unik mulighed for at dykke ned i den videnskabelige verden bag ølproduktionen.
Fra gær til klimatolerante planterLeder af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, vil guide deltagerne igennem forædlingen af byg og humle og den bæredygtige dyrkning heraf. Deltagerne vil også lære om maltningens betydning for smagen af forskellige malttyper og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Banebrydende teknologi og historisk DNAForedraget vil også berøre Carlsberg Laboratoriums arbejde med klimatolerante fødevarer. Teknologien anvendes til at identificere forbedrede egenskaber i planter, der kan øge udbyttet under forskellige klimaforhold. Derudover vil fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland blive præsenteret, hvilket giver indsigt i fortidens plantetilpasninger til klimaændringer.
Smagsprøver og praktisk informationSom en del af foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Dette giver deltagerne mulighed for at opleve de forskellige smagsnuancer i praksis.
Praktisk Information:
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve
Entré: 30 kr
Arrangør: Hemingway Club Greve
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her