Røde Kors Solrød-Greve: Rekordmange familier har fået julehjælp

dato

175 familier med børn i Solrød og Greve har søgt om at få julehjælp fra Røde Kors. Det er en markant stigning i forhold til sidste år.

Økonomien er stram for rigtig mange børnefamilier. Det mærker man i Røde Kors Solrød-Greve, der i år har fået rekordmange ansøgninger om julehjælp.

”Vi har modtaget 175 ansøgninger om julehjælp. Det er markant flere end sidste år, hvor vi fik 113 ansøgninger. Det er ofte hjerteskærende, hvad en mor eller far skriver til os, og vi mærker, at familierne er voldsomt pressede økonomisk og socialt,” siger Kim Helleberg Madsen, der er formand for Røde Kors Solrød-Greve.

Julehjælpen blev delt ud i sidste uge i Greve Borgerhus og Aktivitets- og Frivilligcenteret i Solrød, hvor frivillige stod for uddelingen af en gavecheck på 900 kroner til Coops butikker.

I år har Røde Kors indgået et samarbejde med organisationen ”Chrispys hjælpende hænder”, der havde lykkeposer med gaver til de fremmødte.

”Vi har i begge organisationer været glade for at kunne gøre en forskel og forhåbentlig medvirke til, at rigtig mange børn får en god jul på trods af de udfordringer, der måtte være i familierne,” siger Kim Helleberg Madsen.

På landsplan har 22.000 familier søgt Røde Kors om julehjælp. Det er rekord.

Samtidig viser en ny undersøgelse fra Røde Kors blandt mere end 6.000 økonomisk trængte familier, at ni ud af ti forældre i udsatte positioner frygter, at de ikke kan give deres børn den jul, de ønsker.

 Ifølge undersøgelsen må 82 procent af de adspurgte familier spare kraftigt eller helt undvære julegaver, mens 76 procent må spare eller undvære julemaden.

”Der i stigende grad brug for den indsats, Røde Kors yder, og derfor har vi været glade for donationer fra private og virksomheder, ligesom vi fortsat har brug for, at flere borgere deltager som frivillige i vores arbejde,” siger Kim Helleberg Madsen.

Kilde: Røde Kors
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.